Spastaden Bath har varit ett populärt besöksmål i årtusenden

Bath i England är en gammal spastad med historiska rötter tillbaka i romarnas tid. Staden är dock mest känd för sina vackra 1700- och 1800-talsbyggnader.

resa till England, resa till Bath, besöka Bath

Foto: © Leonid Andronov / iStock
Utsikt över Bath och floden Avon som rinner genom staden.

Bath i England har varit en populär spastad sedan romarnas tid. De sköna spabaden och välgörande brunnsvattnet är fortfarande det som lockar så många besökare till staden – för att inte tala om den fantastiska 1700- och 1800-talsarkitekturen.

Ett besök till Bath är också ett besök tillbaka till Jane Austens dagar. Hon bodde i staden under några år och använde den som skådeplatsen för flera av sina verk. Författaren har till och med fått ett officiellt museum i Bath: The Jane Austen Centre.

resa till England, resa till Bath, besöka Bath

Foto: © Oscarhill / iStock
De gamla romerska baden i Bath.

Arkeologer har grävt ut de romerska baden. Du kan besöka ruinerna från dessa. Du kan även gå till det nyare spabadet, som är öppet för badgäster. Oavsett vart du befinner dig i Baths stadskärna omges du av gammal praktfullhet och atmosfärisk mysfaktor.

Vandra uppför kullerstensgatorna för att komma till den så kallade Royal Crescent, ett av Englands ståtligaste exempel på 1700-talshus. Förr i tiden bodde aristokraterna i sina egna hus i den välvda längan. De fick köpa en viss längd av husraden och sedan inreda den efter eget tycke och smak. Idag huserar Royal Crescent bland annat kända skådespelare.

resa till England, resa till Bath, besöka Bath

Foto: © Khrizmo / iStock
1700-talshusraden Royal Crescent.

Text: Sandra Jönsson

error: Content is protected !!