På Boulders Beach i Sydafrika kan du hänga med den sydafrikanska pingvinen

På Boulders Beach i Simon’s Town utanför Kapstaden kan du vara med om något helt unikt: ett riktigt nära möte med den sydafrikanska pingvinen.

resor, resa, Sydafrika, Boulders Beach, sydafrikansk pingvin, pingviner, jackass penguins, fågel, fåglar, pingviner i Sydafrika, Kapstaden, Cape Town, Simon's Town

Som om den härliga kritvita sandstranden inte vore nog, finns det något annat som gör Boulders Beach utanför Kapstaden i Sydafrika till ett fantastiskt besöksmål. De sydafrikanska pingvinerna. Boulders Beach tillhör numera det skyddade naturområdet och världsarvet Table Mountain National Park – tack och lov för det! Skyddet gäller även de utrotningshotade pingvinerna.

60 000 turister om året reser till Boulders Beach för att få hänga med den sydafrikanska pingvinen…

… Jo, visst är det häng! Pingvinerna är vana vid den mänskliga närvaron och har för vana att komma nära, nära. Men akta dig för att klappa dem eller att komma för nära, för rätt som det är biter de till med sina vassa näbbar. De är trots allt vilda djur. Precis som du inte ska mata vilda djur, då de kan komma till skada, ska du inte heller mata pingvinerna.

Runt omkring stranden på Boulders Beach finns vandringsleder som för dig genom den berömda pingvinkolonin och förbi de sydafrikanska pingvinernas häckningsområden. Om du har tur kan du få se de bedårande söta pingvinungarna när de vaggar fram och tillbaka mellan stranden och havet.

resor, resa, Sydafrika, Boulders Beach, sydafrikansk pingvin, pingviner, jackass penguins, fågel, fåglar, pingviner i Sydafrika, Kapstaden, Cape Town, Simon's Town

Det är inte alls svårt att åka från Kapstaden till Boulders Beach

Om du befinner dig i Kapstaden kan vi varmt rekommendera en dagsutflykt till de sydafrikanska pingvinerna på Boulders Beach. Förutom mötet med fåglarna kan du njuta av sol och bad på en av de finaste stränderna i Kapstaden. Det tar ungefär en timme att åka bil mellan Kapstaden och Boulders Beach, och det går både tåg och bussturer till Simon’s Town, orten där Boulders Beach är belägen.

Text: Sandra Jönsson
Källa: Capetown.travel
Foton: © Guilherme / Adobe Stock; Uryadnikov Sergey / Adobe Stock

error: Content is protected !!