Hoppa bungyjump från Afrikas högsta bro – Bloukrans Bridge

Törs du kasta dig utför den 216 meter höga Bloukrans Bridge i Sydafrika? Om du svarar ja, är att hoppa bungyjump från Afrikas högsta bro perfekt för dig.

Du som gillar extrema sporter och fartfyllda äventyr kommer definitivt älska att turista i Sydafrika. Låt oss ge dig ett exempel på en äventyrssport som sätter Sydafrika på äventyrarnas karta: att hoppa bungyjump från Bloukrans Bridge i Tsitsikamma National Park. Nu är Bloukrans Bridge inte bara den högsta bron i Afrika, utan världens högsta kommersiella bungyjumpbro, så upplevelsen du kan få därifrån är unik. Många beskriver aktiviteten som ”ett minne för livet”.

Bloukrans Bridge är hela 216 meter hög – vi har inte vågat hoppa bungyjump från den väldigt höga höjden. Men när vi var i Tsitsikamma såg vi en hel del barnfamiljer där såväl föräldrar som barn (tonårigar) hoppade. Säkerheten är såklart av världsklass och fastän Bloukrans Bridge mäter 216 meter är det fria fallet ”bara” på 160 meter.

resor, resa, Sydafrika, nationalpark, Garden Route, Tsitsikamma, Bloukrans Bridge, Afrikas högsta bro, bro i Sydafrika, hoppa bungyjump, bungy jump

Många som åker Garden Route passar på att göra ett stopp för äventyr i Tsitsikamma, och då står ju inte så sällan att hoppa bungyjump från Bloukrans Bridge överst på önskelistan. Om du någonsin åker dit – ta dig också tid att insupa de vackra vyerna över Bloukrans River och de lummiga skogslandskapen.

Det är företaget Face Adrenalin som står för upplevelsen vid Bloukrans Bridge, och alla som jobbar där är experter på bungyjump och säkerhet. Med tanke på att folk från hela världen reser till Tsistikamma för att hoppa bungyjump är säkerhetskraven på Face Adrenalin och deras bungyjumpaktivitet mycket höga. Face Adrenalin ordnar även vandringsturer över Bloukrans Bridge, och om du vill kan du äta en bit mat där och titta på alla modiga bungyjumphoppare.

Text: Sandra Jönsson
Källa: Face Adrenalin Bungy
Foto: © Adwo / Adobe Stock

error: Content is protected !!