Den tyska sagobron Rakotzbrücke är så vacker att Djävulen måste ha byggt den

Är sagobron Rakotzbrücke i Tyskland så vacker att en människa omöjligt kan ha byggt den?

vackra broar, Djävulsbron i Tyskland, sagolika platser, sagobro

Foto: © DieterMeyrl / iStock

Rakotzbrücke 12 mil utanför staden Dresden i Tyskland skulle kunna vara en kuliss i Sagan om ringen eller hemvisten för ett troll. Bron är verkligen som hämtad ur en saga och har ett magiskt skimmer oavsett vilken tid på dygnet eller årstid det är. Det ska dock skrivas att platsen är som finast när rhododendronen står i full blom och att den gör sig riktigt bra i stjärnornas sken.

vackra broar, Djävulsbron i Tyskland, sagolika platser, sagobro

Foto: © MikeMareen / iStock

Sagobron ligger i parken Azalea und Rhododendron Park Kromlau och byggdes 1860. Just för att bron är så sagolikt vacker har man länge betvivlat att mänskliga händer allena skulle ha kunnat åstadkomma den. Det har många gånger sagts att Djävulen har haft ett eller två fingrar med i spelet.

vackra broar, Djävulsbron i Tyskland, sagolika platser, sagobro

Foto: © republica / iStock

Så kallas Rakotzbrücke även Djävulsbron. Den är inte den enda bron i Europa som har fått det vidskepliga namnet. Det finns till exempel djävulsbroar i Frankrike och Italien. När vattnet är stilla speglas bron i det och en perfekt cirkel bildas. Varje år beger sig tusentals fotoentusiaster till Rakotzbrücke för att fånga den unika platsen på bild.

Text: Sandra Jönsson

 

error: Content is protected !!