6 upplevelser med vackra lavendelfält

lavendel i Valensole, Provence
Foto: © GitoTrevisan / iStock
Bilden föreställer lavendelfälten i Valensole, Provence.

Tycker du som vi att lavendelfält är magiskt vackra? I så fall har vi tips på helt fantastiska upplevelser åt dig – se här!

1. Lavendelfälten i Valensole, Frankrike

Lavendelfälten i Valensole, Provence
Foto: © Maica / iStock

När man tänker på vackra lavendelfält är det ofta lavendeln i Valensole, Provence man får upp för sin inre syn. Fälten breder ut sig som en lila dröm och i bakgrunden skymtar de dimhöljda Alperna. Provence ligger för övrigt i Frankrike (men det visste du redan).

2.  Lavendelfälten i Cunha, Brasilien

Lavendelfälten i Cunha, Brasilie
Foto: © MarcosMartinezSanchez / iStock

Även Brasilien bjuder på praktfulla vyer över lavendelfält. Platsen heter Lavandário och ligger i Cunha, São Paulo. Det här är ett lantligt utflyktsmål där du kan andas in ljuvlig lavendeldoft strax utanför storstaden.

3. Lavendeln på Hvar, Kroatien

Lavendeln på Hvar, Kroatien
Foto: © konradlew / iStock

Hvar är en underskön ö i Kroatien. Där växer lavendel i det fria. Ön ligger i det turkosglittrande Adriatiska havet och är ett fantastiskt besöksmål för dig som älskar att uppleva både natur och kultur – och inte minst perfekt öidyll.

 4. Blomsterodlingarna på Hokkaido, Japan

Blomsterodlingarna på Hokkaido, Japan
Foto: © mantaphoto / iStock

Hokkaido i Japan är känd för sina spektakulära blomodlingar med fält i regnbågens alla färger. På den japanska ön finns enorma lavendelfält, i synnerhet på Farm Tomita. Många av blomsterodlingarna är öppna för besök.

5. Lavendelfälten på Tasmanien, Australien

Lavendelfälten på Tasmanien, Australien
Foto: © tobiasjo / iStock

Tasmanien i Australien är ytterligare en ö där du kan uppleva vackra lavendelfält så långt ögat kan nå. Fälten ligger mitt i det dramatiska landskapet.

6. Lavendelfälten utanför Kapstaden, Sydafrika

Lavendelfälten utanför Kapstaden, Sydafrika
Foto: © MOF / iStock

När du besöker Kapstaden i Sydafrika är det en lysande idé att hyra bil för att upptäcka den bergiga och bördiga Kapprovinsen. Vingårdarna och deras väldiga odlingar är helt magnifika – och där finns självklart även lavendelodlingar med vidsträckta, lilaskimrande fält. Åk exempelvis till staden Franschhoek.

Text: Sandra Jönsson

error: Content is protected !!